Policajtka odhovorila mladíka od samovraždy

05.07.2012 Levoča

V stredu (04.07.2012) popoludní bola policajná hliadka z Obvodného oddelenia PZ v Spišskom Podhradí vyslaná do obce Granč – Petrovce (okr. Levoča), kde sa mal doma 16 ročný mladík správať agresívne.
Po príchode hliadky na miesto bol chlapec na dvore rodinného domu, pričom v ruke držal kuchynský nôž a vyhrážal sa, že ak polícia či záchranka príde bližšie tak si ublíži. Policajtka, ktorá prišla na miesto, začala s chlapcom komunikovať. Ten bol zjavne pod vplyvom alkoholu a vždy keď sa k nemu policajti priblížili vyhrážal sa, že sa zabije resp. ublíži. Medzitým bola na miesto privolaná záchranka a ďalšie policajné hliadky. Mladík sa počas trvania celej situácie pohyboval na dvore rodinného domu, kde zo zeme zdvihol dlhú kovovú tyč s ktorou mával nad hlavou a pri tom ako ju chcel odhodiť do záhrady, tyč sa mu vyšmykla a koniec tyče ho udrela do zátylku krku.
Kým prišla záchranka a ďalší policajti, policajtka chlapca upokojila a skontaktovala sa s jeho otcom, ktorý synovi prisľúbil, že sa mu nič nestane ak odovzdá nôž hliadke a že on príde z práce domov. Po chvíľke mladík policajtku upozornil, že mu je zima a že ide do kotolne. Tá ho spolu s ďalším policajtom nasledovala a naďalej s ním komunikovala a upokojovala ho.
Medzitým sa na miesto dostavili ďalší policajti a záchranka, pričom policajtke sa ho v kotolni podarilo presvedčiť aby upustil od svojho konania. Nakoniec sám a dobrovoľne vydal kuchynský nôž a po ošetrení odišiel so záchranármi do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. K zraneniam počas celej udalosti nedošlo.
 
 

Vyberte región